Все категории

În cadrul evenimentului Wonderlust din California, s-a lansat noua serie iPhone 15! Apple a prezentat cele 4 modele noi de iPhone, care se remarcă prin noul port USB-C, design și multe alte îmbunătățiri.

În cadrul evenimentului Wonderlust din California, s-a lansat noua serie iPhone 15!  

Apple a prezentat cele 4 modele noi de iPhone, care se remarcă prin noul port USB-C, design și multe alte îmbunătățiri.

Chiar dacă întreaga serie are parte deja de foarte mult succes, modelele Pro sunt cele care au parte de cele mai multe schimbări. Acestea sunt definite ca cele mai ușoare modele de iPhone Pro, prin noile materiale utilizate, design-ul având margini conturate, iar camerele oferă o calitate incredibilă a imaginii.

Greg Joswiak, vicepreședinte senior, a declarat că aceasta este cea mai profesională gamă pe care a creat-o vreodată, cu un design din titan de ultimă generație, cel mai bun sistem de cameră iPhone până acum, care permite fluxuri de lucru revoluționare, și cipul A17 Pro, care deschide un nou capitol de performanță și jocuri fără precedent pe iPhone!

iPhone 15 Pro Max este primul telefon Apple cu zoom optic extins, asigurat cu o cameră  bazată pe tehnologia Periscope.


Toate versiunile iPhone 15 sunt așteptate cu acumulatoare de capacitate mărită, rămânând de văzut dacă Apple vizează creșterea autonomiei sau doar compensarea unui chipset A17 mai însetat de energie:


iPhone 15 — 3,877 mAh (+18%, de la 3,279 mAh pe iPhone 14)

iPhone 15 Pro —3,650 mAh (+14%, de la 3,200 mAh pe 14 Pro)

iPhone 15 Plus — 4,912 mAh (+14%, de la 4,325 mAh pe 14 Plus)

iPhone 15 Pro Max — 4,852 mAh (+12%, de la 4,323 mAh pe 14 Pro Max)


Din păcate, trecerea la conectorul USB-C nu elimină nevoia pentru cabluri „originale”, Apple incluzând un cip dedicat, fără de care nu vei putea beneficia de încărcare rapidă pe noile modele iPhone și nici viteze maxime la transferuri de fișiere. Generația iPhone 15 este prima care renunță la conectorul proprietar în favoarea alternativei universale, USB-C. iPhone 14 rămâne astfel ultimul dispozitiv din portofoliul Apple care încă folosește Lightning pentru încărcare și transfer date. Odată cu această tranziție, accesoriile precum AirPods, sau tastaturile vor renunța probabil la Lightning, versiunile deja achiziționate de fanii Apple rămânând incompatibile cu noul iPhone.

Întreaga gamă iPhone 15 primește „Dynamic Island”, decupajul aplicat la partea de sus a ecranului funcționând ca o „casetă” interactivă pentru afișarea de alerte, notificări și diverse comenzi. Funcționalitatea a debutat pe seria iPhone 14 Pro, Apple dezvăluind acum o versiune perfecționată a acesteia.


Modelele iPhone 15 Pro și 15 Pro Max sunt așteptate cu o carcasă din titan, cu până la 15% mai ușoară și mai subțire decât la generația iPhone 14 pe șasiu din oțel inoxidabil.