Все категории

Apple a lansat noua serie iPhone 14, care include o variantă Plus. Gama conține 4 modele: Iphone 14 și 14 plus, iPhone 14 Pro și 14 Pro Max

Apple a lansat oficial seria de smartphone-uri iPhone 14, care include o variantă Plus . Telefoanele vin cu sistem de răcire mai avansat, un strat ceramic care le protejează de zgârieturi, un nou breton pe ecran, numit insula dinamică, care va fi de acum încolo un fel de panou de widgeturi mici sau aplicații care rulează pe fundal: afișează apelurile, încărcarea bateriei, timer, GPS-ul, voice memo, etc.  


Apple iPhone 14 va fi disponibil în cinci culori. Ca și Apple Watch Series 8, telefoanele au sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente: răsturnare, lovire din lateral, din față și lovire din spate.

Pe partea din spate avem un sistem de două camere care include un senzor principal cu senzor de 12 MP și unul nou ultrawide. Apple susține că imaginile realizate în condiții de luminozitate scăzută au fost îmbunătățite cu 49% pe iPhone 14. Mai mult, modul Night Mode este de două ori mai rapid.

Apple a anunțat și noile smartphone-uri iPhone 14 Pro (cu display de 6,1”) și iPhone 14 Pro Max (display de 6,7”). Acestea nu mai includ controversatul notch, elementul introdus împreună cu iPhone X în 2017. Pe iPhone 14 Pro, camera frontală și sistemul Face ID sunt găzduite de o zonă numită Dinamic Island, care poate afișa notificări și alte informații din aplicații.

Telefoanele din seria Pro vin cu noul procesor Apple A16, cu șase nuclee, mai rapid și cu un consum de energie cu 20% mai redus comparativ cu A15.

Apple iPhone 14 Pro include, pentru prima dată pe un smartphone produs de companie, display always-on, care afișează informații pe ecranul stins al telefonului.

Sistemul de trei camere de pe partea din spate include acum un senzor pricipal de 48 MP și un nou senzor ultrawide. Al treilea senzor este unul telephoto.

Camera frontală dispune, de asemenea pentru prima dată pe un iPhone, de sistem autofocus.

Telefoanele vor ajunge în magazine pe 9 septembrie.