Все категории

Apple lansează noul update iOS 14.5 pentru iPhone. Funcția Face ID a fost adaptată la situația actuală de pandemie

Apple lansează noul update iOS 14.5 pentru iPhone. Printre altele, introduce App Tracking Transparency, opțiune prin care utilizatorul trebuie să-și dea acordul înainte de a fi urmărit de companiile de publicitate.

Prin noul update, Apple a adaptat funcția de Face ID la situația actuală dată de pandemie, astfel că utilizatorii își pot debloca telefonul folosindu-se de Apple Watch, atunci când jumătate din față este acoperită de masca de protecție anti-Covid. Telefonul se va debloca automat atunci când utilizatorul poartă un Apple Watch  conectat, menționează Apple.

Asistentul virtual al Apple, Siri, nu va mai avea o voce feminină presetată, ci utilizatorii pot alege dintre patru opțiuni de voce, în timpul configurării. Totodată, Siri poate accesa numere de urgență. Asistentul vocal va aștepta trei secunde înainte de a efectua apelul, perioadă în care utilizator poate anula comanda, în cazul unei greșeli.

În același timp, iPhone-urile vor impune aplicațiilor să solicite permisiunea de fiecare dată când doresc să monitorizeze activitatea telefonului în afara aplicației respective, de exemplu în momentul în care utilizatorul accesează magazine online sau alte site-uri. Concret, Apple nu restricționează această practică, folosită de multe aplicații, dar va cere consimțământul utilizator mai întâi.

Aplicația de muzică a primit câteva modificări mici de design. După actualizare, Apple a adăugat posibilitatea de a glisa la stânga sau la dreapta pe o melodie, pentru a o adăuga la lista de favorite sau pentru a o descărca. Versurile unei melodii pot fi acum distribuite pe rețele de socializare (precum Instagram stories). Totodată, controllerele de Xbox Series X și Playstation 5 pot fi acum sincronizate la dispozitivele iPhone și iPad.

Utilizatorii de iPhone 12 cu dual-sim vor beneficia de tehnologia 5G pentru ambele conexiuni din modul dual-sim. Înainte de actualizare, conexiunile erau limitate la 4G LTE. Totodată, toate telefoanele din seria iPhone 11 vor trece printr-o recalibrare automată a bateriei, după actualizare, scrie diez.md .